Saturday, April 13, 2013

Uitgeloot

Tja, de keus was gemaakt. Zowel R als wij vonden het CGU de leukste. Maar ja. 170 plaatsen en 215 inschrijvingen. 45 werden dus uitgeloot, en daar is R er 1 van.

Donderdag tussen 7 en 8 zou er gebeld worden, als het mis was. De spanning steeg. En nam weer iets af, want na half 8 leek het gevaar iets geweken, zoveel tijd zou de meester toch niet nodig hebben om een paar kindjes te bellen... Om kwart voor 8 ging de telefoon. Grote teleurstelling. Natuurlijk hebben we elke keer als het CGU ter sprake kwam, erbij gezegd, dat er ook een dikke kans op uitloting was. En natuurlijk hebben we steeds gezegd dat er ook andere leuke scholen zijn, en dat deze ene school niet zalig makend is.

Het probleem is dat je je, ondanks de waarschuwingen, na het maken van je keuze toch gaat verheugen, zeker als je 11/12 jaar bent. En dat je dan ook heel goed bent in het niet nadenken over vervelende mogelijkheden. En dan komt het hard aan. Wat het voorlopig ook vervelend maakt is dat de alternatieven niet direct duidelijk zijn. Er is een tweede keus, maar die heeft ook beperkt plek. En er zijn in totaal (met het Stedelijk Gymnasium erbij) nu 54 kinderen met gymnasium advies die een nieuw plekje zoeken in Utrecht. Dus voor de 2e keus zal ook geloot moeten worden, en wellicht zelfs wel voor de 3e keus. Komende donderdag weten we pas definitief waar R heen gaat.

Het is niet zo dat ik weet hoe het anders moet. Het is ook niet zo dat ik denk dat we het anders hadden moeten doen. Het is gewoon vervelend, anders niet. Misschien is dat dan wel de enige les die R (en wij ook een beetje) nu even moeten leren. Soms doe je alles wat je kan, maar zorgen dingen waar je geen invloed op hebt alsnog voor een vervelende uitkomst. En dan volgt er uiteindelijks niks anders dan accepteren.

2 comments:

Joep Mathijssen said...

Ook wij hebben statistisch gezien een verkeerde keuze gemaakt (WP in Bilthoven). Tweede keus had toch voldoende
plaats... niet dus.

Nu in een weekend alternatieven zoeken. Waar baseren we ons op? Afstand, beschikbare plekken, mooie website?

Dit moet toch beter kunnen?

Hanne van Essen said...

Ja, vervelend! Sterkte.