Sunday, July 29, 2012

Roadtrip NY

Afgelopen week zijn we een paar dagen naar New York geweest. Best nog een tocht, zo'n 400 km rijden, maar ook leuk om even de uitgestrektheid van Amerika te proeven. We logeerden in Westfield, een stadje buiten New York, bij M. een vriendin van mijn ouders. Zij is zo'n veertig jaar geleden met haar man vanuit Nederland naar Amerika geëmigreerd. Hoewel ze Nederlands spreekt, is ze, volgens ons, op en top Amerikaanse geworden. Haar man R. is twee jaar geleden helaas overleden. M. heeft het daar moeilijk mee, en vond het heel gezellig dat we kwamen. En wij vonden dat ook.
Westfield is een zeer idyllisch Amerikaans stadje met prachtige houten huizen op glooiende gazons, met grote bomen met eekhoorntjes. Het was zo'n 18 jaar geleden onze eerste kennismaking met de US. Leuk om ook aan de kinderen te laten zien.
Vanuit Westfield gingen we met de bus naar New York. Een dagje New York is natuurlijk veel te weinig, en we hadden maar één bestemming bedacht: een boottochtje naar Lady Liberty Zoals met al dit soort wereld iconen was het toch echt indrukwekkend om haar in het echt en van zo dichtbij te zien. We konden er helaas niet in, dat werd gerestaureerd. Nou ja, helaas, het was ontzettend heet, ik weet niet of ik wel blij was geworden van nog uren op de trap in het Statue of Liberty te staan, maar goed, die keuze hadden we ook niet. Gelukkig waren er na terugkomst met de boot in Battery Park fonteinen waar de kinderen wat konden afkoelen.

No comments: