Monday, October 24, 2005

Groot!


Vanochtend samen met R voor het eerst op school geweest. Oh oh oh, wat spannend! R deed er eigenlijk heel cool over, tot 1 minuut voor we vertrokken. 'Ik ga vandaag toch maar niet naar school'. Toch wel natuurlijk, en ze vond het ook hartstikke leuk. Deed erg haar best, stak haar vinger op, beantwoordde vragen van de juf, heel stoer allemaal. Alleen bij het gymen werd de spanning even te veel. Vantevoren kondigde ze al aan niet te willen rennen. In de gymzaal aangekomen waren al een paar kindjes aan het hollen en R holde prompt enthousiast mee. Maar daar voelde ze zich toen ineens heel zelfbewust over, barstte in huilen uit: Ik wil helemaal niet hohohollen!! Even uitgehuild bij mij, ik heb haar verzekerd dat ze ook gewoon mocht kijken, maar daar was de gymles veel te leuk voor natuurlijk, dus we hebben lekker meegedaan, en even later was R met alle andere kindjes verdwenen in het klimrek en stond ik te kijken aan de kant.
Zucht. Ik zou ook wel weer naar de kleuterschool willen hoor. Lekker tekenen en dan aan de juf laten zien wat je getekend hebt. In de kring vinger opsteken en vertellen wat je allemaal in de vakantie gedaan hebt. Buiten regent het, maar binnen wordt er voorgelezen...

1 comment:

Dirk said...

Hoi Hanne,

Bij dit stukje moest ik ineens weer denken aan mijn tekenles in Varanasi. Tekende mijn buurvrouw in de klas. Ik was gekomen om bij de les te assisteren en vond mijzelf plots tussen alle kinderen in. Voelde me heerlijk. Vinger opsteken, propjes gooien, klein zijn en blijven. Mmh.

Kusje, Dirk