Sunday, March 26, 2006

geen stijl

Het begon allemaal met een artikel in GeenStijl.nl. Een mevrouw die op de administratie van een school in 't Gooi werkt, in schunnige poses met een jongen van haar school. Johan mailde me de link, en ik was behoorlijk geschokt door de foto's. Ze zijn niet bepaald flatteus voor die mevrouw, was ook mijn eerste gedachte. Heel geestig natuurlijk allemaal en langzaam sijpelde het verhaal door naar de gevestigde pers. Vrijdag in de Telegraaf, op de radio, zaterdag zelfs in het NRC. De jongen blijkt gewed te hebben met vrienden dat hij deze mevrouw kon verleiden. Zijn vriend kwam de compromiterende foto's maken als bewijs voor de gewonnen weddenschap. Daarna zijn de foto's op het web geplaatst en opgepikt door GeenStijl. De mevrouw in kwestie is inmiddels de school afgetreiterd en zit ziek thuis. Wellicht kost het incident haar de baan. De twintigjarige Olivier is natuurlijk de held van de dag. Walgelijk allemaal. Goed, het is van haar niet de meest smaakvolle actie geweest. Een volwassen vrouw moet beter weten dan te rotzooien met leerlingen van de school waarop ze werkt, is mijn persoonlijke opinie. Aan de andere kant gaat het niet om een minderjarige waar ze zich aan heeft vergrepen, en is het ook niet op school gebeurd. Maar wat een straf krijgt ze voor haar (misschien een beetje misplaatste) geilheid! Baan misschien kwijt, heel Nederland die om haar lacht en haar een lelijke vieze sloerie vindt. Smakelijk lachonderwerp radio en tv.
Wat als het nu een meneer van de administratie was geweest, met een jong meisje? Wie was dan de held geweest? Hoewel je van meneren van in de 40 met de broek op de knieen ook behoorlijk onflatteuze foto's kan maken, zou hij toch een gave vent zijn, die zo'n jong ding maar mooi nam.
Maar nu is deze mevrouw de pineut en de boodschap die hiermee verkondigt wordt is: Vrouwen van boven de 40, Verberg uw sexualiteit! Zorg dat u uw begeerte ergens verborgen, ver weg van de ogen van de maatschappij op een beschaafde manier beleeft, want anders zal hoon en spot uw deel zijn! Wordt niet dronken, kijk niet naar jonge jongens, want ze zullen u pakken en aan de schandpaal nagelen! Weet u wat, misschien moet u maar gewoon een burqa aantrekken, nu we toch bezig zijn, dan zijn alle eventuele sexuele signalen verdwenen en kan Nederland weer gerust ademhalen.

No comments: